Fotboll U19

HAIF och LSK startar samarbete kring U19-lag

LSK och HAIF startar samarbete på U19-sidan. Kristna Geers, ordförande Ljungskile SK, tränarna Annes Omicevic och Jesper Ekström samt ordförande i HAIF Harry Gerd.

Herrestads AIF och Ljungskile SK inleder ett samarbete för att stärka utvecklingen av fotbollsspelare på ungdomssidan.

Herrestads AIF och LSK vill öka möjligheterna för ungdomar att utvecklas som fotbollsspelare genom att erbjuda en stimulerande utvecklingsmiljö, goda faciliteter samt en trevlig och trygg gemenskap. Föreningarna har därför enats om ett samarbete över säsongen 2023 som kommer att stärka båda föreningarna, men framförallt för att ge bästa förutsättningarna för att utvecklas som fotbollsspelare i en närmiljö.
 Samarbetet inleds under 2023 med ett gemensamt U19-lag på pojksidan, som kommer spela i den nationella U19-serien, Division 1. I och med att HAIF kvalat in till serien kommer laget i seriespelet spela under HAIF-flagg, medan laget i övrigt kommer att kalla sig HAIF/LSK – både internt och externt.

Samarbetet mellan föreningarna har som mål att, på ett hållbart och långsiktigt sätt, bibehålla unga fotbollsspelare så länge så möjligt i föreningarna, genom att erbjuda en bred träningsverksamhet, en stimulerande utvecklingsmiljö, goda faciliteter och en trevlig och trygg gemenskap.

Vi har under det senaste året träffats vid ett par tillfällen för att hitta gemensamma samarbetsformer vilka gynnar båda föreningarna och framförallt våra unga spelare. Samarbetet på U19-sidan ser vi som en bra start för att förhoppningsvis hitta ett bredare samarbete mellan föreningarna, säger HAIF-ordföranden Harry Gerd.

Det gläder oss att kunna starta ett samarbete med Herrestad. Vi är två föreningar som växer i snabb takt på ungdomssidan och genom samarbetet kan vi ge så bra förutsättningar som möjligt för att utveckla våra ungdomar, säger LSK-ordföranden Kristina Geers. 

Föreningarna kommer gemensamt arbeta lojalt för att skapa ett så bra samarbete som möjligt för att alla parter ska gynnas, såväl föreningar som aktiva spelare och ledare.