Damlaget Fotboll

Referat HAIF A-Stenungsund Dam

Första träningsmatchen igår för Herrestad Dam A när Stenungsunds IF kom på besök till Undavallens konstgräs. SIF ligger även dom i DIV 3. Förlust mot dom i seriespelet 2020. 7 månader sedan vi spelade match. Försäsongen har detta år varit väldigt lång av förklarliga själ…. Frågorna var därför många idag. Hur skulle vi stå oss mot ett bra motstånd? Vi har tränat hårt sedan januari, hur skulle vårt tempo i matchsituationer se ut? Visst, vi har spelat mycket på träning och kört internmatcher. Men stora skillnader på detta och riktig match i ”skarpt läge”. Vidare så saknade vi idag också ett antal spelare med tyngd och rutin i spelet.

Startelva:

  • Nyqvist
  • Hibell Jenny Lollo
  • Anglid
  • Tindra Snis/Jäger Jonna
  • Thea/Filippa

Bänk: Lina, Ella, Maja

Första halvlek:

I matchinledningen är det jämnt spel mellan de båda lagen. Vi har bra linjer i spelet och hittar vårt spel bra. Vi hittar ganska snart ytor att spela på ute på högerkanten där Tindra idag fått kliva upp. Efter 8-9 minuter blir vi tillbakapressade och SIF har mer boll. Anledningen är att vi börjar slarva lite i passningarna och tappar boll. Men kommer ganska fort ur detta. I den 16’ minuten hittar vi igen ut på vår högerkant. Tindra har fart och tar sig runt och inlägget hittar Anglid framför mål, 1-0 på ett snyggt sätt. 2-0 kommer strax därefter på hörna. Bra tillslag från Anglid som når bortre ytan där Snis kan placera in bollen bakom SIF-målvakten. Tindra snappar därefter upp bollen strax utanför 16… Målvakten ur position, men avslutet strax utanför. Ny hörna i 28’ spelminuten, denna gång från höger. Bra hörna igen som Jäger får fin träff på och 3-0 är ett faktum. Halvtidsresultat 3-0.

Andra halvlek:

Vi gör några byten. Jäger som fått en smäll på foten vilas och Jenny kliver av. In med Lina och Ella. Lite förändringar i positioner. Helt okej första 10-15 minutrarna. Sedan faller vi ur ramen och spelet mycket. Vi tappar boll i onödiga lägen, blir långa i vårt spel, förlorar för många dueller och andrabollar mot SIF-spelarna som nu fått upp självförtroendet i sitt spel. I 55’ minuten får vi frispark emot oss på vår vänsterkant. Vi är inte snabba nog och uppfattar inte att SIF lägger frisparken snabbt., SIF utnyttjar detta och kan spela sig igenom och 3-1. Repar oss något efter detta. Vi skapar en del målchanser iallafall…. Främst när vi tar oss runt från ytterkorridorerna. Men vi sätter inte bollarna inne i boxen. Nu följer en tung period, i princip fram till slutminutrarna. Har vi ingenting? Jo det har vi allt! Men i våra ögon och mått en tyngre halvlek. Vi är mycket pressade av SIF stundtals. Vinner vi boll så tappar vi den igen, med ny SIF-press som resultat…Dock ska sägas att vi inte släpper till så mycket bakåt av farligheter. Men vår backlinje får kämpa. SIFs farligaste chans i denna halvlek får dom när en av deras spelare kommer igenom och får ett friläge. Men Nyqvist gör en kanonräddning! Kan ha varit ett litet uppvaknande för vår del. Vi börjar sen få lite bättre kontroll igen. Om det beror på trötthetskänsla från SIF eller att vi är piggare låter jag vara osagt. Tindra tar sig igen runt på högerkanten med sin snabbhet, hittar Hedlund framför mål, men avslutet över. Vi får till en hel del chanser, men vi bränner…. I den 90’ minuten får vi hörna från höger. Fin hörna som en helt omarkerad Lina kan nicka in vid främre stolpen. Snyggt…. 4-1 blir slutresultatet. Men med lite mer flyt i avsluten kunde det nog i våra ögon blivit större målskillnad.

Sammanfattningsvis en bra halvlek och en lite sämre. Detta måste vi lära oss av…Ja vi har klara 4-1 som resultat, men vi måste kunna hålla i spelet längre perioder. Fick vi svar på våra frågor då? Ja en del iaf. Vi visar att vi är svårslagna mot bra motstånd, tempot i bollbehandling finns också. Kanske inte perfekt, men bra för att vara en träningsmatch. Några spelare som bör ges lite extra plus denna kväll.
Nyqvist: Spelar med härlig pondus i målet och styr laget fint med sitt snack och pepp. Dessutom några riktigt svettiga räddningar.
Tindra: Med sin snabbhet och rörlighet var hon ett ständigt hot för SIF på höger yttermitt. Skapade mycket kreativt i sitt spel med och utan boll. En av de bättre på planen denna kväll
Snis: Gör mycket och hårt arbete på centralt mittfält samt vinner mycket dueller. Viktig spelare idag.
Thea: Vinner mycket med sitt spel och grovjobb idag. Skapar mycket ytor för andra spelare när hon löper och kan hålla i boll.

Vill även nämna Maja Johlund 14 år som gör debut i A-laget idag. Kul att se att hon tar för sig i spelet. Sätter också en del fina passningar. Bra jobbat Maja!

Nästa vecka möter vi Munkedals IF på bortaplan på tisdag. Samt Vänersborgs IF på Vänersvallen söndag.

Nyheter Damlaget / Dam U

Damlaget i sociala medier