Thea
Ella

Bänk: Adina, Nova, Rojas

Första 45:

Vi startar matchen med bra tempo på bollen. Bra rörlighet i vårt offensiva spel och bra kontroll på spelet. Tjejerna skapar redan efter några minuter målchanser. Bl a Hanna som provar skott utifrån, men skottet precis över ribban. Vi tar sedan helt rättvist ledningen i den 9’ minuten när Anglid hittar Thea på djupet, Thea rullar säkert in 1-0. SIF spelar också bra och kan pressa tillbaka oss när de anfaller. Bl a en farlig chans i 16’ minuten. SIF lägger också en del bollar på sina forwards som hittat ytor bakom vår försvarslinje. Dock tyckte vi ledare att det vid några tillfällen är misstänkt offside. Men inga mål kommer till på dessa oavsett. I den 30’ minuten kvitterar SIF på en omställning och vi inte hinner med. Målet görs av Elsa Gerborn. Men våra tjejer fortsätter att ha bra spel. Många riktigt fina kombinationer i spelet. Vi är kreativa i vårt spel och löser upp situationer på ett smart sätt. Rörligheten är mycket bra på många håll. Främst är det Thea och Ella som ständigt är spelbara och finurliga. Bra kontroll även på centralt mittfält där Anglid, Claesson och Jäger gör det bra. Uppspelen från backlinjen med Lollo, Tindra och Maja är också bra. Vi tar sedan ledningen i den 36’ spelminuten när vi har ett fint anfall från höger. Stina tar sig runt på sin kant och hittar in till en fristående Thea i boxen. 2-1 i halvtid

Andra halvlek:

I paus gör vi några byten. Claesson, Jäger och Stina vilar en stund och vi ersätter med Adina, Nova och Rojas. De första 10-12 minutrarna är vi ganska passiva i vårt spel och vi blir tillbakapressade. SIF har ett litet spelövertag och lyckas få till några målchanser, men Tindra i målet avvärjer bra några gånger. Men vi lyckas sedan ta tag i spelet igen. Sätter press lite snabbare och får igång vår rörlighet i spelet. Några målchanser får vi också… Bl a Stina som har en fin chans, men avslutet över ribban. Vi flyttar sedan upp Tindra O på höger yttermitt. Tindra får nästan omgående en boll från Lollo (tror vi) och får ett läge. Kliniskt avslut och 3-1 i den 68’ min. Våra spelare har nu bra kontroll på spelet. Vi gör sedan även 4-1 i 86’ min när Stina provar skott utifrån. Skottet är mycket bra och välriktat och går precis under ribban i SIF-målet. Mycket snyggt mål! Detta blir även matchens slutresultat.

Sammanfattningsvis en bra genomförd match. Första 45 är stundtals riktigt bra där vi har flertalet mycket kreativa uppspel som skapar målchanser. Precis det vi har tränat en hel del på. Rörligt offensivt spel samt smart försvarsspel. Möjligtvis är vi lite sena in i vår press när SIF har boll.. Om vi också ska hitta lite fel…..
Andra 45 är vi något passiva och lite ”lata” första 10-12 minutrarna. Kanske kände lite väl mycket att vi hade ett övertag. Men tar sedan tag i spelet igen och öser på med fler målchanser. Vi börjar hitta varandra på fötterna igen och vinner mycket dueller. Det fanns chanser att göra både 2 och 3 mål till. Men fanns samtidigt farliga chanser för SIF när de hittar ytor bakom vår backlinje. Detta är något vi måste förbättra och rätta till.

En bra kollektiv laginsats idag. Men lite extra plus till en mycket stark Jäger som hela tiden ligger i rätt positioner på mitten. Effektiv både i sitt defensiva och offensiva spel. Samt till Stina som är tuff och kvick i sitt spel på yttermitt. Vill också nämna Thea som är mycket stark idag och som också får näta två gånger denna match

Vi tackar Skoftebyn för en bra och välspelad träningsmatch.

Stort tack även till @nyqvist.photo som var på plats och fotade laget!